piatok 27. októbra 2017



Absťák motorkára/ ľadvinky




Väčšina motoriek sa príchodom jesene zazimuje. Pre ľudí sediacich celé leto na dvojkolesových mašinkách to spôsobuje malé i nemalé abstinenčné príznaky. Prejavujú sa rôznymi spôsobmi, ktoré pre osoby zamerané na autá rôzneho druhu, môžu pôsobiť viac ako divne.

Ak motorkár sedí v aute:

- má tendenciu pozdraviť svojho „kolegu“ idúceho oproti na motorke. Skoro zodvihne ruku na znak pozdravu, ale v poslednej chvíli sa zbadá a znova dáva ruku na volant. 

- v ostrejších zákrutách nakláňa svoje telo, akoby bolo v aute nutné klopiť. Keď si to uvedomí rýchlo sa vzpriami a šoféruje ďalej.

- v období jesene, aj keď teplota výrazne klesá, má pocit, že potrebuje cítiť vietor vo vlasoch (aj keď ich vo väčšine prípadov nemá) a v tvári a tak otvára okno. V tomto prípade spolujazdec zrejme uvažuje, či mu nemá zavolať odbornú lekársku pomoc. Tu už o tom začínam uvažovať aj ja.


Svoj nedostatok adrenalínu, zážitkov z ciest, stretávaním sa s rovnako zmýšľajúcimi osobami si kráti pozeraním videí, plánovaním ciest na ďalšie leto aj dopĺňaním nového oblečenia na nasledujúcu sezónu. Ak by ste sa však ktoréhokoľvek z nich opýtali, či to stačí na odstránenie abstinenčných príznakov, tak by vás „kvetnatými“ rečami poslal do „teplých krajín“, kde by možno on sám najradšej išiel, lebo by si tam mohol zajazdiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára